O autorze
Pisać zamierzam o tym co nie powinno być obojętne nie tylko kibicom sportowym, ale każdemu z nas. Jako członek Stowarzyszenia NIGDY WIĘCEJ każdego dnia staram się zaszczepić ideę walki z rasizmem, ksenofobią i nietolerancją. Pamiętając o przeszłości chcemy walczyć z odradzającym się faszyzmem i to właśnie o tej działalności chcę opowiadać. Biorę udział w projekcie "Wykopmy Rasizm ze Stadionów". Napiszę o tym co się udało, a co nie, ale nie tylko.

Stanowisko Stowarzyszenia "NIGDY WIĘCEJ"

W związku z artykułem A.Bohdanowicza pt. “Znienawidzeni łowcy rasizmu.“ [http://natemat.pl/74091,walka-z-kibolami-sposobem-na-biznes-czyli-jak-dziala-stowarzyszenie-nigdy-wiecej] zawierającym nieprawdziwe i oszczercze informacje nt. Stowarzyszenia ‘NIGDY WIĘCEJ’ stanowczo żądamy natychmiastowego usunięcia ww. artykułu.

Stanowczo podkreślamy, ze Stowarzyszenie 'NIGDY WIĘCEJ' nigdy w żaden sposób nie występowało z oczekiwaniami jakiegokolwiek materialnego wsparcia od jakiegokolwiek klubu, nie korzystaliśmy też nigdy z dotacji PZPN ani instytucji państwowych.
Stowarzyszenie 'NIGDY WIĘCEJ' jako organizacja ekspercka wielokrotnie wspierało swoimi opiniami serwis natemat.pl, czego efektem były liczne artykuły. Jesteśmy rozczarowani i zaszokowani ukazaniem się na lamach serwisu tak nieprofesjonalnego, oszczerczego materiału, godzącego w nasze dobre imię i elementarne standardy odpowiedzialności za słowo.
Znajdź nas na Znajdź nas na instagramie
Trwa ładowanie komentarzy...